(0-262) 22480

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Strada Independentei 124

Orașul Singerei

Scrieți-ne un mesaj

ro

(0-262) 22480

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Strada Independentei 124

Orașul Singerei

Scrieți-ne un mesaj

ro

Noutățile primăriei

Ziua Olimpică 2020!

Ziua Olimpică 2020!

24-06-2020, 07:30

Ziua Olimpică 2020!

 

Dragi sportive!

        Stimați amatori ai sportului,veterani ai sportului din or. Sângerei!

Vă adresez sincere felicitări cu ocazia Zilei Olimpice 2020!

      Pe data de 23 iunie întreaga lume sărbătoreşte Ziua Olimpică, care marchează naşterea Mișcării Olimpice Moderne.

Sportivii poartă cu mândrie Torța Olimpică, care a traversat țara noastră acum 40 de ani, cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Moscova 1980.

     La 06 iulie 1980, 20 sportivi din orașul  Sângerei au purtat  cu mândrie Torța Olimpică, care au traversat raionul nostru.

Ziua Olimpică este o oportunitate perfectă de a împărtăși valorile olimpice de prietenie, excelență și respect.

      Este, de asemenea, un prilej de a lansa îndemnul la mișcare și la un mod de viață sănătos, pentru că acum, mai mult decât oricând, realizăm cât de important este rolul sportului pentru sănătatea omului.

Ziua Olimpică se prezintă, totodată, drept o oportunitate de implicare a tinerilor în sport cu scopul de a-i îndepărta de la modul de viață sedentar. Căci sportul aduce tuturor generaţiilor o viaţă mai sănătoasă şi mai echilibrată, asigurând calea spre o societate mai bună.

                                                                                 La Sângerei Mişcarea Olimpică e în ascensiune

    Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS) din Republica Moldova în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Culturii  şi Cercetării organizează în ţară numeroase activităţi menite să învioreze mişcarea sportivă, să propage modul sănătos de viaţă în mase.

Printre aceste activităţi se numără “Lecţiile Olimpice”, “Festivalurile Olimpice”, întâlniri ale campionilor olimpici, ale sportivilor de vază din ţară cu tineretul şi elevii din diferite localităţi.

            De menţionat rolul pe care-l joacă veteranii sportului la organizarea manifestaţiilor sportive, la propagarea sportului şi a modului sănătos!!!!

Printre veterani se numără Nicolae Urecheanu, Vasile Cireş, Chiril Şuşu, Gheorghe Jurjiu, Vasile Cucoş, Tadeu Nagacevschii şi mulţi alţii.

   Organizarea la un nivel exceptional a “Lecţiilor Olimpice” şi a “Festivalului Olimpic” a fost posibilă  graţie susţinerii active din partea administraţiei publice rationale.

       

/