(0-262) 22480

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Strada Independentei 124

Orașul Singerei

Scrieți-ne un mesaj

ro

(0-262) 22480

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Strada Independentei 124

Orașul Singerei

Scrieți-ne un mesaj

ro

Noutățile primăriei

Ședința operativă cu funcționarii Primăriei

Ședința operativă cu funcționarii Primăriei

26-05-2020, 12:35

Ședința operativă cu funcționarii Primăriei

 

          Astăzi, 26.05.2020 a avut loc ședința operativă cu funcționarii Primăriei și managerii instituțiilor subordonate.

În cadrul ședinței au fost abordate problemele stringente ce țin de activitatea primăriei, întreprinderii municipale și grădinițelor de copii.

        Administratorii ÎM ”DPGCL” Sîngerei, ”Apă -Canal” au informat despre măsurile întreprinse în perioada dată pentru o bună funcționare de asigurare a curățeniei în oraș, fiind menționat faptul că tractorul procurat recent este un suport mare la efectuarea curățeniei.

       Directorul ÎM ”Apă-Canal”  a informat, că lucrările de conectare la rețelele noi de apă continuă și urmează în termen scurt să fie finalizate, deoarece deconectarea de la conducta de apă, creează incomodități și nemulțumiri din partea populației și agenților economici.

Managerii grădinițelor nr. 1 ”Ghiocel”, nr.5 ”Andrieș”. nr. 6 ”Mărțișor”  din oraș au menționat că cadrele didactice continuă activitățile cu copii în sistem onlain.

       Personalul auxiliar se află în concediu pînă la sfârșitul lunii curente, după ce vor reveni la lucru pentru a efectua curățenia, dezinfectarea, reparația curentă în incinta clădirilor, și la amenajarea teritoriului din preajmă.

       În temeiul dispoziției managerii bibliotecilor, casei de cultură Vrănești au fost informați că începând cu  1 iunie urmează să înceapă activitatea cu respectarea cerințelor prevăzute pentru a nu admite răspândirea COVID 19.

      Primarul or. Sîngerei, dl Arcadie Covaliov si-a exprimat față de faptul că unii agenți economici, populația nu conștientizează că pandemia de Covid 19 nu s-a terminat, se înregistrează noi cazuri de îmbolnăvire și decese.

Nu toți respectă cerințele stabilite și anume respectarea distanței, purtarea măștilor și mănușilor în localurile închise, evitarea aglomerației etc.

       Asemenea cerințe sînt și pentru  comercianții  și cumpărătorii din piață fiind avertizați personal nu se conformează cerințelor.

La final,  dl Mihail Banaru   șef-adjunct al IPS nr. 1 a prezentat o informație  privind situația criminologică din orașul Sîngerei și în deosebi despre tinerii care în orele târzii se plimbă prin parc, deteriorează băncile, urnele instalate, scuipă corji de semințe de floarea soarelui și nu reacționează la observațiile polițiștilor și a cetățenilor.

         A informat despre faptul că se interzice pescuitul în bazinele acvatice. În legătură cu pandemia de coronavirus despre ce urmează să fie informată populația pentru a nu fi sancționați.