(0-262) 22480

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Strada Independentei 124

Orașul Singerei

Scrieți-ne un mesaj

ro

(0-262) 22480

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Strada Independentei 124

Orașul Singerei

Scrieți-ne un mesaj

ro

Noutățile primăriei

Încorporare primăvară-vară - 2020

Încorporare primăvară-vară  - 2020

22-06-2020, 07:30

Încorporare primăvară-vară  - 2020

 

          Astăzi, 23 iunie 2020, în curtea secției administrativ-militare din orașul Sîngerei a avut loc prima etapă din perioada de încorporare primăvară-vară 2020 a tinerilor în Armata Națională. Cu mîndria brăzdată în ochi, dornici de a cunoaște toate subtilitățile armatei, cei 20 de tineri au venit însoțiți de părinți, fiind foarte atenți la îndrumările primite din partea celor prezenți.

      Șef secție administrativ-militară Sîngerei, maior, Olga TIMOFEEVA, le-a adus la cunoștință regulele de comportatent și condițiile care le sunt oferite de unitatea militară. Totodată a exprimat tinerilor urări de bine și succes în acest început de drum.

     Menționăm că încorporarea tinerilor în Forțele Armate are loc de două ori pe an: primăvara în lunile aprilie-iulie și toamna în lunile octombrie-ianuarie. În Republica Moldova, durata serviciului militar obligatoriu este de 12 luni.

     Majoritatea recruților încorporați astăzi sunt absolvenți ai Școlilor Profesionale, iar în concordanță cu legislația în vigoare recruții au dreptul legal în a cincea lună de serviciu militar în termen să depună raport pentru a se angaja în serviciul militar pe bază de contract în oricare din unitățile militare ale Ministerului Apărării sau a Ministerului Afacerilor Interne.

    Specificăm că evenimentul s-a desfășurat în strictă concordanță cu măsurile de prevenire și combatere a infecției COVID-19. Toți cei prezenți la eveniment au fost echipați cu mănuși și măști de protecție, iar recruților le-a fost efectuată termometria.

/